Sedumdak

Welkom bij Sedumleveren.nl dé sedumleverancier uit Brabant. U bent bij ons aan het juiste adres om sedum te bestellen en thuis te laten bezorgen. Op deze pagina vindt u alle informatie over sedum, zowel matten als cassettes, sedumdaken en het (zelf) aanleggen of aan laten leggen van een sedumdak.

Wat is sedum precies?

Sedum is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten plantjes binnen de zogenaamde vetplantenfamilie (Crassulaceae).

Waarom is sedum de laatste jaren zo populair?

Een groendak van sedum heeft voor u als huiseigenaar veel voordelen. U kunt vaak met subsidie van uw gemeente een groendak aanleggen. Dat groendak zorgt bijvoorbeeld voor een hogere isolatiewaarde en een hoger rendement van bijvoorbeeld zonnepanelen.

  • Isolerende waarde
  • Hoger rendement van zonnepanelen

Voordelen van sedum op het dak

Naast de isolerende werkening en een hoger rendement zijn er nog veel meer voordelen van een sedumdak. Alle voordelen van een sedumdak vindt u hier: alle voordelen sedumdak

Soorten sedumplantjes

In totaal bestaan er wel zon 500 verschillende soorten (Wikipedia extern) vetplantjes. Gemiddeld gebruiken we zon 10 verschillende sedumplantjes in Nederland en Belgie op onze groendaken.

De volgende plantjes kunt u ook als stekjes in trays kopen in onze winkel:

  • Sedum Album Athoum
  • Sedum album coral carpet
  • Sedum Reflexum
  • Sedum Sexangulare
  • Sedum Spurium

Voordat u een sedumdak aan gaat leggen

Voordat u sedum gaat bestellen om een groendak aan te leggen is het belangrijk om goed verder te lezen om antwoord te krijgen op de volgende vragen:

  • Op wat voor een dak wil ik sedum leggen?
  • Hoeveel gewicht kan mijn dak dragen?
  • Hoe bereken ik hoeveel sedum ik nodig heb?

Wat voor een type dak?

De mogelijkheden zijn verschillend per type dak. Wilt u sedum aanleggen op een dakkapel, overkapping, carport tuinhuis, op bitumen/epdm met of zonder zonnepanelen?

Welk type sedumdak kan mijn dak dragen?

Bij alle sedummatten of cassettes die wij leveren geven wij aan voor welk type dak deze producten geschikt zijn.

Hoe bereken ik op een juiste manier de oppervlakte van mijn sedumdak

Voor een dak van 3 bij 3 meter heeft u geen 12 m² sedum nodig, maar minder. Hoe berekent u precies de hoeveelheid sedum? Welke maten geeft u door bij uw offerte aanvraag? Lees hier alles over het berekenen van oppervlakte van uw sedumdak: Oppervlakte berekenen.

Alle veelgestelde vragen m.b.t. sedumdaken

Vanzelfsprekend zijn er veel vragen m.b.t. een sedumdak. U vindt de vragen en antwoorden op deze pagina: Veelgestelde vragen

Nadat u uw sedumdak heeft aangelegd

Een sedumdak is relatief onderhoudsarm. Als u optimaal profijt wilt blijven houden van uw dak is het toch belangrijk om tweemaal per jaar uw groendak te onderhouden. Wat u precies kunt doen leest u hier: Sedumdak onderhouden.

Datum gepubliceerd: 1 maart 2021
Datum laatst gewijzigd: 2 oktober 2023