Subsidie van uw sedumdak per gemeente

Gemeentes en waterschappen zien ook de vele voordelen van een (sedum)groendak. Daarom stellen zij vaak een subsidie beschikbaar voor het aanleggen.

Subsidies tot wel 50%

Hieronder vindt u een overzicht van subsidiemogelijkheden per gemeente. Staat uw gemeente er niet bij? Bel dan gerust 013 208 5003 of stuur een e-mail naar info@sedumleveren.nl

Subsidiemogelijk in Belgie

Via de website Premiezoeker.be kunt u eenvoudig vinden of u in aanmerking komt voor subsidie. Afhankelijk van het type sedumdak komt de subsidie uit tussen de 5 en 45 euro per vierkante meter.

Sedumdak subsidie Antwerpen

Antwerpen is vrij progressefief met subsidie voor groendaken. Voor zowel particlieren als bedrijven is er subsidie beschikbaar.

Subidie voor sedumdaken in Gent

Gent geeft naast subidie op een sedumdak ook een extra subsidie voor een onderzoek naar stabiliteit van het dak (250 euro) voor daken groter dan 6 vierkante meter. Let op, het onderzoek moet worden uitgevoerd door een zogenaamde stabiliteitsingeneieur.

Brussel en subisidie voor sedumdaken

Brussel heeft op dit moment nog geen subsidies voor het aanleggen van een groen dak.

Overige gemeente met subsidies voor groendaken

Aalter, Bornem, Brugge, De Pinte, Dessel, Hamme, Herentals, Kortrijk, Kuurne, Leuven, Mechelen, Merelbeke, Mortsel, Oostende, Sint-Niklaas, Turnhout, Wijnegem en Zonhoven.

Datum gepubliceerd: 3 januari 2021
Datum laatst gewijzigd: 3 oktober 2023